No Image

Cuervo Coffee Roasters / Mutar

July 1, 2022 Valeria Silva 0

The project is conceived as a space to house the coffee roasting process and then as a cafeteria where the coffee be consumed in its different variants and formats. Located on a corner that borders an avenue and a street, it was originally a car repair shop. It is a large space without interior divisions, with an L-shaped floor plan where its two sides contain a double-height space inward.

No Image

Kurashi No Kaori Atelier in Lake Yamanaka / ALA Inc.

A factory for a fragrance company in a forest near Lake Yamanaka. The site has a fine view of Mt. Fuji and our client required a café, shop, and guest rooms not only a factory function with a garden for enjoying the mountain view. The company creates daily fragrance products with the concept of nature, friendly integrated into human life and they hoped to create the building as “a friendly symbol” which attracts local people’s gathering.

No Image

Luxottica Digital Factory / Park Associati

From energy to technology through architectural quality and experimentation. Milan is enhanced by a new intervention of industrial architectural restoration aimed at accommodating the Digital Factory of Luxottica, a world leader in the eyewear market. Thanks to Park Associati’s retrofitting intervention, in collaboration with storagemilano the complex becomes an open and flexible container where history, change and creativity find the ideal convergence ground.

No Image

Sugar Hall / guò bàn er

June 7, 2022 Collin Chen 0

The 500-square-meter former storage hall for granulated sugar, now dubbed “Bonbon Town,” is located on the former Yu Lan Sugar Factory grounds in an up-and-coming industrial district of Zhangzhou, China. Tasked with transforming the storage building with little to no daylight into an event venue with sufficient sunlight, the architects placed a series of curated white volumes into the space, functioning as daylight cannons while providing room to fulfill the new program requirements.

No Image

The Plus for Vestre / BIG

June 1, 2022 Paula Pintos 0

In just 18 months, Vestre has completed the world’s most environmentally friendly furniture factory, The Plus. The investment of almost NOK 300 million makes The Plus the single largest investment in the Norwegian furniture industry in decades. The 7000 m2 factory will be a global showcase for sustainable and highly efficient production and an experience destination for people around the world.

No Image

Al Naseej Textile Factory / Leopold Banchini Architects

May 9, 2022 Paula Pintos 0

Shaded by a light Arish structure, Bahraini weavers use to dig a hole in the ground to fit their legs. By this simple action, the ground was transformed into an endless table to tense the wires needed for their delicate work. Arish is a traditional building technique using the dry leaves of the date palms and weaving them into strong surface. As such, both the textile and the architecture protecting the artisans were weaved onsite.

No Image

Facade Design of Tianjin Beichen Guangda Waste-to-energy Plant / Atelier NiYang

January 30, 2022 Collin Chen 0

Tianjin Beichen Guangda Waste-to-energy Plant is located in the west of Shuangkou Sanitary Landfill of Domestic Waste in Beichen District, Tianjin. The project creates a dramatic effect on facades with minimalist design language, adding a touch of red to the endless wilderness. When the sky is clear during the day, the glass reflects the blue sky, forming a changeable rhythm of the façade with the red color steel plate; when night falls, the warm yellow light comes out of the glass and sets off with the red plate. The design provides an interesting visual experience and the building stitches itself into the surrounding environment.

No Image

Audemars Piguet Manufacture Les Saignoles / Kunik de Morsier architectes

January 18, 2022 Hana Abdel 0

The project of the new Manufacture de Haute Horlogerie Audemars Piguet in Les Saignoles, (Le Locle, NE) was developed and realized between 2017 and 2021 by the Swiss office Kunik de Morsier architectes. For the watchmaker’s needs, they designed a new kind of building. Built horizontally on the hill, the Manufacture fits discreetly into this landscape resulting from the folds of the Jura. Its surroundings create a succession of biotopes characteristic of the region. The whole blends into the geography of the Jura and the astral time. The contours and mate- rials are chosen to intensify the user’s or visitor’s experience of the environment, natural light and the movement of the sun.