No Image

The Raw Abode / The Brick Tales

May 26, 2022 Hana Abdel 0

The client’s brief was they wanted a simple structure where one could feel connected to nature away from the hustle and dense fabric of the city. We aspired to achieve a cost-effective use of natural materials in their most simplistic nature. The house is constructed through a combined structural system; with load-bearing stone walls and an external frame structure in steel with a butterfly roof.

No Image

Sako House / Tomoaki Uno Architects

May 25, 2022 Hana Abdel 0

The client is a middle-aged university professor majoring in design. It is a single person’s house. He was his fifth home this time. His requests were clear from past experience. It was a universal architecture suitable for the final residence.

No Image

Thalia Boutique Hotel / Ho Khue Architects

May 24, 2022 Hana Abdel 0

Thalia Boutique Hotel is a breakthrough urban project where cultural heritage meets the modern world by utilizing non-conventional construction techniques. Blocks are floating in the air, fishnets connect between blocks of rooms for people to hang out and relax while there is 50% interior void space making this visually fun and entrancing.

No Image

Urban Repose / Openideas Architects

May 23, 2022 Hana Abdel 0

When the client approached us with an idea for his residence, we found ourselves with a brief that had clarity and yet was liberal. Compliance with Vastu was a necessity and unification of design for both was intended. Interlacing the various functions of spaces, while weaving in the natural fabric was vital. A need to lend a unique identity and yet remain in harmony with the context led to the idea, that is, Urban Repose.

No Image

Chidambarum House / BandukSmith Studio

May 21, 2022 Hana Abdel 0

The Chidambarum House is an evolving place, layering phases of history onto its structure, shifting as its family matures and grows. When the site was first acquired, a small Art Deco structure stood in the land. Behind it, the original house designed by Gira Sarabhai, opened toward the Sabarmati River. Over time, Sarabhai’s house has expanded, extending back toward and finally wrapping all the way around the old Art Deco structure. Architects of varied approaches have brought new life and ideas to the place. What we have contributed to the layered campus is a project in three phases that uses the existing Art Deco Structure as an armature, and reaches out into the trees to develop a light, airy home within a home for Mohal and Christina Sarabhai, their children, and great dane.

No Image

Harding Boutique Hotel / ANARCHITECT

May 21, 2022 Hana Abdel 0

The first Harding Boutique Hotel designed by British Architect Jonathan Ashmore of RIBA-chartered practice ANARCHITECT is now open in the coastal town of Ahangama, situated in Sri Lanka’s lush Southern Province and a thirty-minute drive from the UNESCO World Heritage Site; Galle Fort. This six-suite independent boutique hotel pays homage to the Sri Lankan architectural genre of Tropical Modernism and its attributed father Geoffrey Bawa. As with Bawa’s later works, the hotel’s design explores modernism with local cultural implications and the area’s natural resources for a uniquely recognizable vernacular.

No Image

Hilltop House / FORM | Kouichi Kimura Architects

May 21, 2022 Hana Abdel 0

The house has been built on top of a hill that was generated during land development at the foot of the mountain. The housing site occupies about 830 m2 and is situated in a location with nice panoramic views of nearby mountains. The approach that looks like a forest path branches off from a road at the foot of the hill and leads to the house entrance.

No Image

Coral Pavilion / cmDesign Atelier

May 20, 2022 Hana Abdel 0

This striking, minimal beach pavilion was designed to have a fully indoor/outdoor feel, with the comfort of a living room in a space that is largely open with dramatic views and cooling airflow. ​

No Image

Kamigori Nursery School / Katsuhiro Miyamoto & Associates

May 20, 2022 Hana Abdel 0

By arranging four wooden buildings with different functions around a courtyard in a windmill shape, we wanted to create an open and highly secure education and childcare space. From the outside, one can catch a glimpse of children’s activities through the gap between the buildings, and from within the garden, the children and teachers have a view of the surrounding mountains over the roof.