No Image

Car lift allows residents to drive into all apartments in Bentley’s Miami Beach skyscraper

February 8, 2023 Ben Dreith 0

Sieger Suarez Architects and Dezer Development have released footage detailing the design of a lift that will allow residents to drive vehicles directly into apartments on all levels of the 61-storey skyscraper in Miami Beach. The Bentley Residences is a joint project between Sieger Suarez Architects (SSA), Bentley and Dezer Development. SSA came up with

The post Car lift allows residents to drive into all apartments in Bentley’s Miami Beach skyscraper appeared first on Dezeen.

No Image

Charles F. Bloszies inserts glass addition into San Francisco cathedral complex

February 8, 2023 Kate Mazade 0

Local studio Office of Charles F. Bloszies has completed an extension and renovation of the Cathedral School for Boys in San Francisco. The two-storey addition is part of the Cathedral Close, an entire city block in Nob Hill that includes the Grace Cathedral. Completed in 2022 while the school was in use, the project includes

The post Charles F. Bloszies inserts glass addition into San Francisco cathedral complex appeared first on Dezeen.

No Image

Chalet A / Matière Première Architecture

February 8, 2023 Paula Pintos 0

Charmed by the ever-so-popular typology of the A-frame cottage, the new owners of this 1950s property aspired to renovate and revitalize the cottage into a 21st-century home. Located in the Eastern Townships, near Montréal, this unique structure sits on an evergreen forest, nearly touching the water on its breathtaking waterplane. Inaccessibility during the long winter months greatly contributed to accumulated neglect, essentially exposing the old cabin to years of harsh Canadian winters.

No Image

Common Shed / GOAA – Gusmão Otero Arquitetos Associados + Goma Oficina Colaborativa

February 8, 2023 Pilar Caballero 0

Developed in partnership with GOMA Oficina Colaborativa, this project is a remodeling of a commercial complex to shelter the “Galpão Comum”, an independent space dedicated to the practice and research on the city and image of latinamerican territory. Located on the ground floor of a residential building in the Santa Cecília neighborhood the space aims to hold a plurality of simultaneous activities. In order to do that, the project seeks to accommodate individual work to collective activities, open and closed meeting rooms, and indoor and outdoor relaxing areas, including a commercial point to activate the street facade.

No Image

Studio8 transforms 1930s Hangzhou villa into hotpot restaurant

February 8, 2023 Dezeen staff 0

Promotion: Chinese architecture practice Studio8 has renovated the interior of a 1930s villa in Hangzhou, China, transforming it into a hotpot restaurant and cocktail bar that celebrates the building’s history. The Gud restaurant and bar includes a roof terrace, dining space on the upper floors and bar on the ground floor. The 496-square-metre space occupies

The post Studio8 transforms 1930s Hangzhou villa into hotpot restaurant appeared first on Dezeen.

No Image

40 Large Kitchen Islands To Show Off Your Culinary Skills

February 8, 2023 HD Staff 0

If you love to entertain, then a large kitchen island will give you plenty of space to show off your culinary skills. Spread out your ingredients, get out every tool and small appliance in the kitchen and still have room to spare. In this collection of 40 large kitchen island designs, we’ve pulled together inspirational […]

No Image

Home Refurbishment for Alejandro and Inma / Pablo Muñoz Payá Arquitectos

February 8, 2023 Andreas Luco 0

Stone and oak bring light back into an old farmhouse. With the intense Mediterranean light and surrounded by olive trees, it is not a surprise if a family chose to move to the countryside. This project sought to satisfy their wishes while respecting the essence of Mediterranean architecture. Due to regulatory requirements, it was only possible to renovate the existing house without extending its surface area. Without modifying its perimeter, the thick opaque walls are opened up, giving a new sensation of spaciousness and lightness. The existing roof is extended over the old storage room, preserving the ceramic gable roof. This creates a new luminous space, higher than the old house interior. The living room, dining room, and kitchen are located in a common space. A large window takes advantage of the north orientation that protects it from direct sunlight.