No Image

This Backyard Home Office Covered In Ivy Was Designed For A Creative Writer

July 8, 2020 Erin 0

Matt Gibson Architecture + Design completed a small backyard office for a creative writer in Melbourne, Australia. The Boston ivy-covered “Writer’s Cabin” blends in with the lush surroundings of the yard, and has a large picture window as well as a skylight to let natural light filter in. The door of the 107 square foot […]

No Image

Ortho Residence / APOLLO Architects & Associates

July 8, 2020 Hana Abdel 0

This ranch-style home is located in a quiet suburban neighborhood in the Kanto region. The clients purchased the tiered, irregularly shaped lot as a place to spend meaningful time as a family. They wanted courtyards to play a big part in their home life, and to fulfill that request, the design makes use of the distinctive property shape and topography.

No Image

Smooth Wall House / suzuki architects

July 8, 2020 Pilar Caballero 0

For this condominium renovation, the client requested an open and bright space to use as a second home, studio, and gallery. We faced two design problems. First, due to the long, narrow layout that emphasized efficient use of space, the entryway was dark. Second, the windows could not be modified because they are considered shared property belonging to the building as a whole, which made creating an open-feeling space difficult.

No Image

Harvard and MIT sue Trump administration over directive to deport foreign students

July 8, 2020 Eleanor Gibson 0

Harvard University and Massachusetts Institute of Technology have sued the Trump administration in federal court to block an order that would mean all international students not attending in-person classes would be stripped of visas. The institutions, which contain two of the world’s leading architecture schools, filed the lawsuit in the US District Court in Boston

The post Harvard and MIT sue Trump administration over directive to deport foreign students appeared first on Dezeen.

No Image

Koray Arslan House / Mert Uslu Architecture

July 8, 2020 Valeria Silva 0

The building, located in the 934 m2 plot in Yelki (Güzelbahçe), shows itself with a linear plan between the ancient pine and olive forests surrounding it. The building, which lies on the parcel with a 240 cm elevation difference on the east-west axis, creates different spatial perceptions in the interior with its two and three-storey gallery spaces, and gives clues about the traces of the daily flow in the house. Transparent glass facades in the large span continue along the two-storey gallery in the hall.

No Image

Roof Square / HG-Architecture

July 8, 2020 Hana Abdel 0

The city of Seoul is in the process of creating a public space for local community to use in the area by utilizing the lower space of the overpass, which is relatively unusable in cities with insufficient space. This project is a pilot project, and it is a project to improve the living environment and urban landscape of the region by changing the underpass, which was shadowy and desolate, a lively and vibrant environment.